Главная » 2014 » Июнь » 22 » Написання звіту по практиці
19:52
Написання звіту по практиці
Перш ніж приступити до написання звіту по практиці, слід уважно ознайомитися із зібраною інформацією. Потім, виходячи з тематики зібраного матеріалу, необхідно скласти план, який згодом увійде в основу змісту звіту. У плані необхідно чітко розписати, з яких розділів і підрозділів буде складатися звіт. Це допоможе визначити послідовність викладу теоретичної інформації і практичного матеріалу, а також структуру звіту.

В звіті виклад теоретичного матеріалу супроводжується практичним аналізом конкретного об'єкта. Наукові дані, визначення і висловлювання повинні бути короткими. Вони повинні відображати сутність досліджуваного питання.

Крім теоретичної інформації, у звітній роботі має бути присутня велика кількість практичних даних: таблиць, малюнків, схем, графіків, обчислень. Так як в ході його написання мова йде не тільки про розкриття теми, але і про аналіз конкретного об'єкта: організації, підприємства, установи. Для виконання об'єктивного аналізу допоможуть знання та навички, отримані на практичних заняттях.

Для того ж, щоб розкрити сутність досліджуваної теми, необхідно буде попрацювати з великою кількістю навчальних посібників і друкованих видань. Чим більше літературних джерел досліджено, тим об'єктивніше буде розкрита тема звіту.

Всю зібрану інформацію необхідно буде прочитати: зайвий і повторюваний матеріал скоротити або зовсім прибрати. Обсяг матеріалу слід скоротити до обсягу, який зазначено у методичному посібнику до написання звітної роботи.

Наявність методичного посібника перед розробкою звіту є необхідною умовою для правильного і грамотного складання і оформлення звітної роботи. Методичний посібник можна взяти на кафедрі, до якої належить ваша спеціальність.

У методичному посібнику не лише вказані вимоги, які необхідно виконати в ході складання звіту, але і дані рекомендації, які допоможуть у написанні роботи.

Враховуючи все вищесказане, ви зможете не тільки правильно оформити звіт, але і написати його у відповідності з усіма необхідними вимогами.
Категория: Новости сайта | Просмотров: 808 | Добавил: Lisa | Рейтинг: 0.0/0