Главная » 2014 » Июль » 1 » Новий закон про вищу освіту у ВНЗ України
16:59
Новий закон про вищу освіту у ВНЗ України
Законом буде скасовано ступінь кандидата наук. Буде встановлено кілька ступенів підготовки у ВНЗ: молодший бакалавр, бакалавр, магістр, доктор філософії, доктор наук.

Функціонування Національної агенції із забезпечення якості вищої освіти буде незалежним та саморегульованним. Вона буде формувати вимоги що до забезпечення якості освіти. Членами цього агентства будуть всі ВНЗ. 

У ВНЗ буде діяти студентське самоврядування. Воно повинно буде брати участь в управлінні ВНЗ. Без узгодження з органами самоврядування не зможуть прийматися рішення про відрахування студентів, їх поновлення, переведення та інше. 

ЗНО буде основним елементом системи прийому на навчання до ВНЗ. Прийом буде здійснюватися з урахуванням середнього бала атестату. 

Рада визначила, що навчання у всіх ВНЗ буде здійснюватися українською мовою. Однак ВНЗ має право приймати рішення про викладання однієї або декількох дисциплін англійською або іншими іноземними мовами, за умови забезпечення знань з відповідної дисципліни також і державною мовою.
Категория: Новости в мире | Просмотров: 811 | Добавил: Lisa | Теги: ВНЗ | Рейтинг: 5.0/1