Главная » 2014 » Июнь » 22 » Що таке предмет та об'єкт курсової роботи
18:36
Що таке предмет та об'єкт курсової роботи
Курсова робота - це не тільки результат ваших навчальних дій, але і дотримання суворих правил оформлення роботи. Серед інших глав, в курсовій роботі завжди повинне бути введення.

Прочитавши це введення, комісія/викладач чітко розумітиме, про що курсова і який внесок у дослідження зробили особисто ви. А введення, у свою чергу складається з таких обов'язкових елементів, як об'єкт і предмет дослідження.
Важливо розуміти зміст кожного і чітко їх розмежовувати. Якщо висловитися більш простою мовою, то можна сказати наступне: об'єкт і предмет курсової роботи співвідносяться як загальне і приватне. Об'єкт визначає, ЩО конкретно ви будете вивчати в цій темі, а предмет більш вузький і конкретний. Тобто, з усієї системи, що представляє собою об'єкт дослідження, виділяється або процес, або частина цієї системи, який і є тим самим предметом. Іншими словами, предмет - це "привід" для вивчення всього об'єкта.

Щоб представити цю нелегку, на перший погляд, схему, наведемо приклад:

Припустимо, у нас є школа, де спостерігається суїцидальна поведінка учнів. В даній ситуації, об'єктом є самі учні, а предмет - це мотивація суїцидальної поведінки, іншими словами, виявлення причин девіантної поведінки (предмет завжди знаходиться в межах об'єкта).

Якщо ви зуміли засвоїти цю просту істину, а в вашому мозку відбилося чітке розуміння ОБ'ЄКТА і ПРЕДМЕТА курсової роботи, то вам не складе труднощів написати роботу - скласти теоретичну і практичну частину, не плутаючись в елементах дослідження.
Категория: Новости сайта | Просмотров: 19120 | Добавил: Lisa | Рейтинг: 5.0/5